fb icon soitankoulussa icon

Opiskelu / Soitin- ja lauluopinnot / Sello

Sello

Mikä on sello?
Sello on jousisoitin, jolla on arvokas historia ja tärkeä osuus nykypäivänkin orkestereissa. Sello on myös erinomainen soolosoitin. Se on sointiväriltään eräs rikkaimmista, viulun herkistä diskanttisävyistä aina kontrabasson muhkeaan täyteläisyyteen. Sillä voi soittaa musiikkia klassisesta rockiin, kansanmusiikista jazziin ja virsiin, lastenlauluja unohtamatta.

Kuka voi soittaa selloa?
Tämä on hyvä kysymys, sillä selloja on tehty niin monen kokoisia, että sinullekin löytyy varmasti sopiva. Älä epäröi enempää, vaan jos olet 5-16-vuotias musiikista ja soittamisesta kiinnostunut nuori, ota rohkeasti yhteyttä musiikkiopistoon ja sellonsoitonopettajaamme Virve Korhoseen. Hän edustaa opistomme sellokulttuurin terävintä kärkeä ja on mieletön maikka ja lisäksi saattaa paljastaa sinulle enemmän sellonsoiton saloja.

Mitä sello maksaa?
Uuden pikkusellon saat 850-1600 eurolla. Käytetyn sellon saatat saada jopa 500 eurolla. Musiikkiopistolla on muutama sello vuokrattavana, joten aivan heti ei välttämättä tarvitse hankkia omaa soitinta. Soittimen hankinnassa kannattaa kuitenkin aina käyttää opettajan apua.

Sinä reipas tyttö tai poika, rohkea tai ujo, pitkä tai lyhyt, joka haluat elämästä enemmän, otapa selvää sellonsoiton opiskelumahdollisuuksista meidän pirteässä ja vireässä musiikkiopistossa, jossa tutustut moniin uusiin kavereihin mukavan harrastuksen merkeissä.