fb icon soitankoulussa icon

Opiskelu / Orkesterit ja yhtyeet

Orkesterit, yhtyeet ja kuorot

Orkestereiden lukujärjestys
JousiPower
Jousiorkesteri
Puhku
Junioripuhaltajat
Harmonikkaorkesteri
Selloyhtye
Lyömäsoitinorkesteri Päijät-Perkussion
Kitaraorkesteri
Trumpettiyhtyeet
MegaBrass
Lapsikuoro  (4-9v.)
Lauluyhtye (pop&jazz)

Orkestereiden lukujärjestys

MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

Periodiluonteisesti lisäksi mm:

JousiPower

JousiPower on jousiyhtye, mikä on suunnattu opiston nuoremmille oppilaille sekä aloittelijoille ja toimii siten valmistavana ryhmänä  kaikenlaiselle orkesteri- ja yhtyesoitolle. Ohjelmisto on monipuolista, minkä avulla opettelemme yhteismusisoinnin tärkeitä alkeita:

  • erilaisia rytmejä
  • harmonian käsittelyä
  • interaktiivisuutta
  • improvisaatiota
  • ryhmädynamiikkaa musisoinnin parissa 
  • rennossa mutta kuitenkin määrätietoisissa merkeissä. 

Oma soitonopettajasi tukee myös stemmaharjoittelussa. Viulistit, alttoviulistit, sellistit ja kontrabasistit ovat tervetulleita musisoimaan. Muokkaamme aina yhtyettä tarpeen mukaan sekä sovellamme ohjelmistoa oppilaiden tietojen ja taitojen mukaan.

Tiedustele lisää Annukalta tai omalta opettajaltasi ja tervetuloa mukaan.
Harjoitukset Hämeenmaa-salissa torstaisin 16.30-17.15

 

Ohjaaja ja tiedustelut:

Annukka Nevalainen-Lius 044-375 0695 annukka.nevalainen-lius@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

Jousiorkesteri

Jousiorkesteri on suunnattu kaikille perustaso 2:n tason suorittaneille ja sitä kohti tähtääville jousisoittajille, viulisteille, sellisteille ja kontrabasisteille. Orkesteri valmistaa ohjelmaa omiin sekä opiston muihin konsertteihin. Periodiluonteisesti jousiorkesteri yhdistyy puhaltajien kanssa sinfoniaorkesteriksi.

Kysy ohjaajilta lisää ja tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme.
Harjoitukset Hämeenmaa-salissa torstaisin klo 17.15-18.45

 

Ohjaajat ja tiedustelut:

Annukka Nevalainen-Lius 044-375 0695 annukka.nevalainen-lius@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

PuhkuPower

PuhkuPower on nuorimpien puhallin- ja lyömäsoitinoppilaiden orkesteri missä soittaa noin parisenkymmentä innokasta muusikon alkua. Ohjaajia on kaksi ja uusia soittajia neuvotaan vieressä istuen, rohkaisten ja "kädestä pitäen”. Orkesteriin kannattaa liittyä heti kun taidot sallivat ja sinne voi tulla myös kesken lukuvuoden. Orkesteritoimintaan osallistumisen aloitusajankohdasta keskustellaan oman soitonopettajan kanssa.

PuhkuPowerissa opitaan ensimmäisiä ja tärkeimpiä orkesterisoiton käytäntöjä, kuten missä kukin istuu, kuka johtaa, milloin soitetaan ja milloin ollaan hiljaa, mitä kapellimestarin käsien viittailu tarkoittaa. Soitettavat kappaleet ovat helppoja ja tarvittaessa nuotteja sovitetaan vielä kullekin soittajalle sopivaksi.

PukuPower harjoittelee torstaisin Kalevi Aho -salissa klo 16.30-17.15.

Tiedustele lisää Tomilta tai omalta opettajaltasi.

 

Ohjaajat ja tiedustelut:

Tomi Nietula 040-530 7112 tomi.nietula@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

Junioripuhaltajat = PUHKU

PUHKU koostuu jo muutaman vuoden soittaneista puhallin- ja lyömäsoitinoppilaista. Orkesterin ohjelmisto on varsin monipuolinen se valmistaa esityksiä opiston moniin tilaisuuksiin.

PUHKU yhdistyy jousiorkesterin kanssa periodiluonteisesti sinfoniaorkesteriksi.

Tiedustele lisää orkesterin ohjaajilta ja tervetuloa mukaan.
Harjoitukset Kalevi Aho -salissa torstaisin klo 17.15-18.45.

 

 

Sinfoniaorkesteri

Sinfoniaorkesteri kootaan periodittain yhdistämällä puhallin- ja jousiyhtyeitä. Suuri kokoonpano mahdollistaa monipuolisen ohjelman harjoittamisen ja tiivistää oppilaiden välistä vuorovaikutusta. Orkesterissa ovat usein esillä erilaiset solistinumerot ja se valmistaa esityksiä opiston päätöskonsertteihin.

Harjoitukset periodittain, joista ilmoitetaan erikseen.

Harmonikkaorkesteri

Harmonikkaorkesteri on tarkoitettu kaikille yhteismusisoinnista kiinnostuneille harmonikansoittajille, niin opiston oppilaille kuin muillekin halukkaille. Mukaan voi tulla heti, kun nuotinluku alkaa hiukan sujua, ei ikärajoituksia. Opiston oppilaille osallistuminen on maksutonta. 

Soitamme harmonikkaorkesterille sovitettua musiikkia ja soitettavaa löytyy hyvin helposta vaativaankin. Valitsemme soitettavan musiikin aina soittajien taitotasoa vastaavaksi, kaikille löytyy sopivaa haastetta.

Harjoitukset Kalevi Aho -salissa keskiviikkoisin klo 18.00-19.00.

 

Ohjaaja ja tiedustelut:

Juha Saarinen 041-441 0187 juha.saarinen@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

Selloyhtye

Selloyhtyeen toiminta on tarkoitettu musiikkiopiston kaikille sellisteille. Selloryhmässä harjoitellaan yhdessä sellonsoittoon ja yhteismusisointiin liittyviä uusia asioita ja tietysti soitetaan hauskoja kappaleita.

Soitettavat kappaleet valikoituvat ryhmän ehdotusten ja toiveiden mukaan. Tarvittaessa ryhmä jaetaan tasojen mukaan, mitkä harjoittelevat periodeittain.

 

Ohjaaja ja tiedustelut:

Virve Korhonen 0400-413 447 virve.korhonen@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

Lyömäsoitinorkesteri Päijät-Perkussion

Lahden musiikkiopiston ja konservatorion yhteinen lyömäsoitinorkesteri aloitti toimintansa syksyllä 2013. Toiminnan tavoitteena on tuoda lyömäsoitinmusiikkia enemmän esille sekä harrastuksen kiinnostavuuden lisääminen.

Tavoitteena on myös lisätä jo opiskelevien rumpuoppilaiden kiinnostusta soittaa erilaisia lyömäsoittimia. Päijät-Perkussion tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden kehittää omia soittotaitojaan yhteismusisoinnin keinoin.

Orkesteriin ovat tervetulleita kaikki musiikkiopiston ja konservatorion oppilaat, joilla on jo muutaman vuoden opiskelu takanaan.

Lisätietoja voit kysyä orkesterin johtajilta.
Harjoitukset tiistaisin konservatorion Sirpo-salissa tiistaisin klo 19.30-20.30.

 

Ohjaajat ja tiedustelut:

Riku Heino 0440-883 035 riku.heino@lahdenmusiikkiopisto.fi
Sami Tervonen 0400-567 279 sami.tervonen@concis.fi

 

Kitaraorkesteri

Kitaraorkesteri koostuu Lahden musiikkiopiston ja Lahden konservatorion oppilaista. Oppilaitosten yhteinen orkesteri mahdollistaa suuremman orkesterin toiminnan ja laajemman ohjelmistovalinnan.

Orkesteriin ovat tervetulleita kaikki kitaraoppilaat iästä ja tasosta riippumatta. Syyskauden harjoitukset alkavat syysloman jälkeen ja kevätkaudella talviloman jälkeen.


Harjoitukset periodiluonteisesti, tiedustele ohjaajilta lisää ja tervetuloa mukaan.

 

Ohjaajat ja tiedustelut:

Juha Johansson 040-507 2515 juha.johansson@lahdenmusiikkiopisto.fi
Tuomas Kiiski 040-650 1601 tuomas.kiiski@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

Trumpettiyhtyeet

Musiikkiopiston trumpetisteista kootaan periodeittain erilaisia pienryhmiä, mitkä harjoittelevat ja valmistavat esityksiä monenlaisille esiintymisfoorumeille. Yhtyeiden toimintaan pääsevät osallisiksi kaikki halukkaat soittajat, eri ikäisille ja tasoisille oppilaille on omat ryhmänsä.

Harjoitukset periodeittain, opettaja tiedottaa asiasta

Ohjaaja ja tiedustelut:

Tomi Nietula 040-530 7112 tomi.nietula@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

MegaBrass

MegaBrass on vaskiyhtye, johon voivat tulla mukaan soittamaan kaikki vaskipuhaltajat ikään tai tasoon katsomatta. Yhtye harjoittelee periodeittain, esim. 3 viikkoa kerrallaan ja esiintyy sitten sopivassa konsertissa. Soittajien ikähaarukka on tällä hetkellä 5-45 vuotta, joten sovitukset räätälöidään jokaiselle soittajalle sopiviksi.

Ohjelmistossa on esim. Jan Utbultin teoksia Blåsbus ja Blåståget –kirjoista, kappaleita voi harjoitella myös kotona cd- levyjen säestyksellä.

Yhtyettä ohjaa Tomi Nietula ja harjoitukset periodeittain, opettaja tiedottaa asiasta.

Ohjaaja ja tiedustelut:

Tomi Nietula 040-530 7112 tomi.nietula@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

Lapsikuorot (4-12v.)

Lapsikuoroihin ovat tervetulleita kaikki 4-12 -vuotiaat laulamisesta innostuneet tytöt ja pojat.

Harjoituksissa opetellaan kuuntelemaan omaa ääntä ja käyttämään ääntä eri tavoin. Luontaista ja rentoa laulutapaa etsitään leikinomaisten harjoitusten kautta. Ääni on soitin, jonka käyttöä voi kehittää ja parantaa sen ilmaisuvoimaa.

Kuorossa lapset oppivat kuuntelemaan toisiaan. Yhteistä säveltä etsitään ääniharjoitusten kautta ja moniäänisyyteen tutustutaan kaanonien ja helppojen kaksiäänisten laulujen kautta. Rytmiikka on tärkeä osa musisoinnin ja laulamisen riemua. Siihen liittyviä leikkejä ja harjoituksia tehdään paljon, sillä musiikkia ei ole ilman liikettä.

Mukaan pääsevät kaikki sekä musiikkiopistossa opiskelevat oppilaat että opiston ulkopuolelta tulevat lapset. Opistossa jo opiskeleville kuoro on maksuton, muilta peritään muskarin lukukausimaksu. Lapsikuoroon voi tulla mukaan myös kesken lukukauden, harjoitukset ovat keskiviikkoisin ja kysy Sarilta lisää.

 

Ohjaaja ja tiedustelut:

Sari Sakki 044-507 1775 sari.sakki@lahdenmusiikkiopisto.fi

 

 

Lauluyhtye (pop&jazz)

Musiikkiopiston Lauluyhtye on rytmimusiikin laulajien työpaja, jossa työskennellään yhdessä laulamista koskevien ilmiöiden parissa. Toimintaan sisältyy perinteistä yhtyelaulumateriaalia eri vuosikymmeniltä, toisinaan syvennytään muihin rytmimusiikin teemoihin. Yhtye harjoittelee myös ääni-improvisaatiota ja sen kautta erikoisempia äänenkäyttötapoja, populaarimusiikille tyypillisiä ilmiöitä, kuten ”fillaamista” ja rytmiikkaa sekä erilaisia äänellisiä efektejä.

Lauluyhtyeessä toimiminen tukee erinomaisella tavalla musiikki-opintoja, ryhmässä työskentely kehittää myös omaa laulamista  ja esiintymisvalmiuksia.

Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti 13 vuotta täyttäneille musiikkiopiston oppilaille. Myös muut laulamisesta kiinnostuneet voivat hakeutua lauluyhtyeeseen ottamalla sähköpostitse yhteyttä Pauliina Uusivirtaan.

Osallistuminen on Lahden musiikkiopiston oppilaille maksuton, oppilaitoksen ulkopuolisille ryhmämaksu 126 €/lukukausi.

Paikka: Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -sali, Hämeenkatu 4
Aika: maanantaisin klo 19.00-19.45

Johtaja ja tiedustelut:

Julia Vuorinen 040-580 1564 julia.vuorinen@lahdenmusiikkiopisto.fi