fb icon soitankoulussa icon

Opiskelu / Soitin- ja lauluopinnot / Sähköbasso

Sähköbasso

Bändisoittimien perustana tunnettu sähköbasso antaa jo alkajallekin mukavia onnistumisen kokemuksia. Soittimen alkeet ovat varsin helppoa omaksua, mutta pitemmälle menneessä soitin näyttää todellisen luonteensa. Haasteita löytyy.

Tunneilla pyrimme aina liittämään yhteen tekniset ja teoreettiset asiat käytännön kanssa. Opetusluokassamme on käytössä rytmikoneita, joiden avulla soittotehtävät voidaan soittaa oikealta kuulostavan bändin kanssa. Tämän lisäksi tavoitteena on saada jokainen sähköbassoa opiskeleva soittamaan myös oikean bändin jäsenenä.

Soittimena sähköbasso käy kaikille. Tosin soittimen koko asettaa pieniä vaatimuksia soittajan suhteen. Ala-asteen ensimmäisillä luokilla olevat voivat olla hieman liian pieniä kokonsa suhteen soittamaan soitinta. Jokainen soittaja on yksilönsä, joten soitinvalintaa tehtäessä kannattaa ottaa yhteyttä soitonopettajaan.

Erilaisien tyylilajien, kuten rock, jazz, lattari jne, kautta opiskellaan tunneilla soittimen hallintaa ja musiikillisia taitoja. Soitettava materiaali on hyvin laajaa. Myös soittimen kunnostukseen ja huoltoon liittyvät asiat ovat säännöllisesti esillä.

Basso- tuo soitinten kuningas- voi olla hienompi soitin kuin ehkä osaat kuvitella. Mikäli olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä.